Whipped feta dip

Whipped feta dip

Wat is whipped feta?

Zin in iets romigs, fris én hartigs? Whipped feta is een frisse, romige en zoutige dip die je in een paar minuten maakt. Je mixt feta met yoghurt, wat citroen en een beetje knoflook: meer is het niet. Een verrassend lekkere, zachte, smeuïge dip die echt overal bij kan. Op toast, met rauwkost, als toevoeging bij een gerecht, onderdeel van een borrelplank... of gewoon met een lepel rechtstreeks uit het bakje (geen oordeel hier).

Wat heb je nodig:

  • 200 g feta of witte kaas
  • 125 g volle Griekse yoghurt
  • 1 geperst teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetl extra vierge olijfolie 
  • paar extra druppels olijfolie

Zo maak je het:

Mix feta, yoghurt, citroen, knoflook, olijfolie met een staafmixer tot het glad en luchtig is. Schep de dip in een kommetje, maak er een leuke swirl in en druppel er wat olijfolie over. Garneer met je favoriete toppings.

Serveer met:

  • Geroosterd brood (zuurdesem is een aanrader)
  • Flatbread
  • Rauwe groenten zoals komkommer, tomaatjes, wortel, paprika

Toppings naar keuze: Maak de dip af met chilivlokken, of verse kruiden zoals dille, koriander of peterselie, geroosterde pijnboompitten of gehakte pistachenootjes.

Back to blog

Leave a comment