Snelle noedels met een crunchy bite
Een snel wokgerecht met veel knapperige groenten en noedels, ideaal voor doordeweeks. Je kiest zelf de vulling: met tofu, ei, kip of garnalen. Of ga voor mijn favoriet: serveer er krokante kip naast. Maak het gerecht af met een handje pinda’s voor die extra crunch!
Dit recept is goed voor 2 tot 4 personen, afhankelijk van wat je er nog meer bij serveert.
Wat heb je nodig:
- 375 g eiernoedels
- 1 hele Chinese kool ca. 450–500 g), in reepjes
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 1 grote wortel, in dunne reepjes (julienne)
- 3 bosuitjes, fijngesneden
- hou het groen van 1 bosuitje apart voor garnering
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel 5-spice kruiden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- handje pinda's
Vulling naar keuze:
- of 3 eieren, losgeklopt
- of 150 g tofu, in blokjes
- of 300 g kipfilet, in blokjes
- of 300 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- of hou het vegetarisch en geef er krokante kip naast als optie
Zo maak je het:
Voorbereiden: Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af, roer los met 1 eetlepel sesamolie en zet apart. Snijd alle groenten. Kies je vulling en bereid deze voor.Vulling bakken: Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan of wok.
- Ei: Bak als een dunne omelet, snijd in reepjes en zet apart.
- Tofu: Bak rondom goudbruin, zet apart.
- Kip: Bak in 5–7 minuten gaar, zet apart.
- Garnalen: Bak 2–3 minuten tot roze en gaar, zet apart.
Tip: tot het roerbakken kun je dit gerecht al voorbereiden als meal prep.
Roerbakken: Verhit nog 1 eetlepel zonnebloemolie. Roerbak de wortel, paprika en de bosui 1 minuut. Voeg dan in delen de kool toe. Roerbak 2–3 minuten. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus, resterende sesamolie en 5-spice. Roer goed door tot de noedels en groenten door elkaar gemixt zijn en de saus alles bedekt.
De final touch: Voeg je gekozen vulling toe en roer goed door. Laat nog een minuutje op laag vuur staan, zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Roer af en toe.
Serveer met:
- Crispy chili-olie
- Extra sojasaus/ketjap
- Kroepoek
- Krokante kip
- Rauwkost of zoetzuur
Toppings: Bestrooi met een handje pinda’s en het groene deel van 1 bosuitje.