Noedels met groenten en kip, snelle maaltijd voor werkende moeders

Snelle noedels met een crunch

Snelle noedels met een crunchy bite

Een snel wokgerecht met veel knapperige groenten en noedels, ideaal voor doordeweeks. Je kiest zelf de vulling: met tofu, ei, kip of garnalen. Of ga voor mijn favoriet: serveer er krokante kip naast. Maak het gerecht af met een handje pinda’s voor die extra crunch!

Dit recept is goed voor 2 tot 4 personen, afhankelijk van wat je er nog meer bij serveert.

Wat heb je nodig:

  • 375 g eiernoedels
  • 1 hele Chinese kool ca. 450–500 g), in reepjes
  • 1/2 rode paprika, in reepjes
  • 1 grote wortel, in dunne reepjes (julienne)
  • 3 bosuitjes, fijngesneden 
    • hou het groen van 1 bosuitje apart voor garnering
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel 5-spice kruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • handje pinda's

Vulling naar keuze:

  • of 3 eieren, losgeklopt
  • of 150 g tofu, in blokjes
  • of 300 g kipfilet, in blokjes
  • of 300 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • of hou het vegetarisch en geef er krokante kip naast als optie

Zo maak je het:

Voorbereiden: Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af, roer los met 1 eetlepel sesamolie en zet apart. Snijd alle groenten. Kies je vulling en bereid deze voor.

Vulling bakken: Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan of wok.

  • Ei: Bak als een dunne omelet, snijd in reepjes en zet apart.
  • Tofu: Bak rondom goudbruin, zet apart.
  • Kip: Bak in 5–7 minuten gaar, zet apart.
  • Garnalen: Bak 2–3 minuten tot roze en gaar, zet apart.

Tip: tot het roerbakken kun je dit gerecht al voorbereiden als meal prep.

Roerbakken: Verhit nog 1 eetlepel zonnebloemolie. Roerbak de wortel, paprika en de bosui 1 minuut. Voeg dan in delen de kool toe. Roerbak 2–3 minuten. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus, resterende sesamolie en 5-spice. Roer goed door tot de noedels en groenten door elkaar gemixt zijn en de saus alles bedekt. 

De final touch: Voeg je gekozen vulling toe en roer goed door. Laat nog een minuutje op laag vuur staan, zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Roer af en toe.

Serveer met:

  • Crispy chili-olie
  • Extra sojasaus/ketjap
  • Kroepoek
  • Krokante kip
  • Rauwkost of zoetzuur

Toppings: Bestrooi met een handje pinda’s en het groene deel van 1 bosuitje.

Back to blog

Leave a comment