Homemade pumpkin spice latte: budgetproof en toch een traktatie
Ik had echt zin in een pumpkin spice latte! Zag de prijs in de winkel en dacht: nope.
Dus maakte ik ‘m gewoon lekker zelf, snel gedaan en veel voordeliger. Met dit recept maak je binnen een paar minuten een heerlijke, romige latte die minstens zo lekker is als die van je favoriete koffietentje.
Snelle tip: gebruik kant-en-klare pompoenpuree uit een babyvoedingpotje van AH bio.
Dit recept is goed voor 1 mok, met een instant gezellig herfstgevoel erbij!
Wat heb je nodig:
- 200 ml melk
- 1 volle eetlepel pompoenpuree
- 2 theelepels suiker
- 1/2 theelepel pumpkin spice kruiden + een beetje extra voor garnering
- 1 kopje espresso
- toef slagroom
Zo maak je het:
Verwarm de melk met de pompoenpuree, suiker en pumpkin spice in een pannetje en roer goed door tot alles mooi gemengd en warm is. Giet het mengsel in een mok en voeg de espresso toe. Top af met slagroom en nog een snufje extra pumpkin spice.Vegan variant: vervang de melk door haver barista en gebruik plantaardige slagroom of opgeschuimde havermelk als topping.