Kidsproof bami (voor 3 flinke kinderporties)
Een milde, maar smaakvolle bami die je makkelijk kunt mealpreppen. Maak de bami maximaal 2 dagen van tevoren en serveer het op de dag zelf met gebakken kip en wat extra groenten, zoals sperziebonen en reepjes wortel of komkommer. Extra fijn: goedgekeurd door kinderen en jij hoeft op de dag dat je het serveert bijna niks meer te doen!
Wat heb je nodig?
- 200 g ongekookte spaghetti (dit gebruik je als bami)
- 60 g wortel julienne (uit een zakje, supermarkt)
- 1 klein uitje, heel fijn gesneden
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 tl Chinese 5-spice poeder
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 el water
- Zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en roer er een paar druppels olie door om plakken te voorkomen.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje zachtjes aan. Doe daarna knoflookpoeder, gemberpoeder en 5-spice erbij.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee op laag vuur om iets zoeter te maken.
- Doe wat water erbij en roer goed door tot een sausje.
- Voeg de wortel en de gekookte spaghetti toe met sojasaus en ketjap. Schep alles goed om, zodat de saus zich goed verdeelt.
- Laat alles nog een minuutje op laag vuur staan, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
Serveer met:
- Gebakken kip of reepjes omelet
- Extra groenten zoals boontjes en veggie sticks (reepjes komkommer en wortel)
- Eventueel een handje kroepoek
Tip: Je kunt de bami ook prima invriezen voor later. Handig voor drukke dagen, want je hebt altijd een snelle maaltijd bij de hand!