Kidsproof bami: makkelijk en superlekker!

Kidsproof bami: makkelijk en superlekker!

Kidsproof bami (voor 3 flinke kinderporties)

Een milde, maar smaakvolle bami die je makkelijk kunt mealpreppen. Maak de bami maximaal 2 dagen van tevoren en serveer het op de dag zelf met gebakken kip en wat extra groenten, zoals sperziebonen en reepjes wortel of komkommer. Extra fijn: goedgekeurd door kinderen en jij hoeft op de dag dat je het serveert bijna niks meer te doen!

Wat heb je nodig?

  • 200 g ongekookte spaghetti (dit gebruik je als bami)
  • 60 g wortel julienne (uit een zakje, supermarkt)
  • 1 klein uitje, heel fijn gesneden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 tl Chinese 5-spice poeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el water
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en roer er een paar druppels olie door om plakken te voorkomen.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje zachtjes aan. Doe daarna knoflookpoeder, gemberpoeder en 5-spice erbij.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee op laag vuur om iets zoeter te maken.
  4. Doe wat water erbij en roer goed door tot een sausje.
  5. Voeg de wortel en de gekookte spaghetti toe met sojasaus en ketjap. Schep alles goed om, zodat de saus zich goed verdeelt.
  6. Laat alles nog een minuutje op laag vuur staan, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Serveer met:

  • Gebakken kip of reepjes omelet
  • Extra groenten zoals boontjes en veggie sticks (reepjes komkommer en wortel)
  • Eventueel een handje kroepoek

Tip: Je kunt de bami ook prima invriezen voor later. Handig voor drukke dagen, want je hebt altijd een snelle maaltijd bij de hand!

Terug naar blog

Reactie plaatsen