Het allerlekkerste bananenbrood

Het allerlekkerste bananenbrood

Recept van Chrissy Teigen, maar dan net even anders

Na dit recept gooi je nooit meer overrijpe bananen weg! Dit is echt de zachtste en smeuïgste versie van bananenbrood die ik ken.

Ik miste vaak de karamelachtige smeuïgheid in bananenbrood, zoals je die misschien wel kent van pisang goreng. Totdat ik het recept van Chrissy Teigen ontdekte. Ik heb het al vaak gemaakt en het blijft mijn favoriet!

De Amerikaanse cupmaten heb ik gewogen en omgezet naar milliliters en grammen. Ook heb ik minder suiker gebruikt, zodat het minder zoet is dan het origineel en beter past bij de Nederlandse smaak.

Is dit recept light? Eh… nee. Is het verslavend lekker? JA.
(Soms moet je jezelf gewoon trakteren)

"Get six brown bananas. Not four. Not five. Six. You will think you only need five because it looks like enough, but it will not be enough. You will get five, you will mash them, you will be about half an inch short and that makes a difference and you cannot get around it. Trust me." - Chrissy Teigen

Wat heb je nodig:

  • 6 heel rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie, plus een beetje extra om de bakvorm in te vetten
  • 250 g bloem, plus een beetje extra om de bakvorm mee te bestuiven
  • 150 g suiker
  • 1 doosje vanille instant puddingmix van 74 gram
  • 1 tl baking soda
  • snufje grof zeezout 
  • 80 g ongezoete geraspte kokos
  • 100 g dark chocolate chips (of een reep pure chocolade van 100 gram in stukjes)
  • musthave: tulbandbakvorm

Zo maak je het:

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 160°C. Doe een beetje olie op een vel keukenpapier en vet hiermee de tulbandvorm in. Bestuif daarna met een beetje bloem. Keer de vorm om en klop het overtollige bloem eruit.

Meng de natte ingrediënten: Doe de gepelde bananen in een grote kom en prak ze fijn met een vork. Dit hoeft niet helemaal glad; er mogen best nog wat stukjes overblijven. Meng met de eieren en olie en zet dit even opzij.

Meng de droge ingrediënten: Meng in een andere kom de bloem, baking soda, zout, suiker, kokos en het puddingpoeder.

Samenvoegen: Voeg het droge mengsel toe aan de natte ingrediënten, maar gebruik hiervoor géén mixer. Meng met de hand, zodat het eindresultaat lekker luchtig blijft. Roer daarna de stukjes chocola erdoor en giet het beslag in de tulbandvorm.

In de oven: Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Het is klaar als het terugveert als je erop drukt, of als een prikker er schoon uitkomt.

De final touch: Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen. Maak de randen voorzichtig los met een plat mes en keer daarna voorzichtig om op een bord of serveerschaal. Waarschuwing: warm net uit de oven is ‘ie echt next level lekker!

Dit is de link naar het oorspronkelijke recept van Chrissy Teigen

Back to blog

1 comment

Ga deze zeker maken!
Dankjewel voor het recept!

Annette Grauf-weijts

Leave a comment