Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaten

Kidsproof en makkelijk te maken! De soep is een beetje zoet door de geroosterde paprika’s, lekker hartig door de zongedroogde tomaten en zacht door de geroosterde knoflook. Je kunt 'm prima in grote hoeveelheden voorbereiden. Handig voor drukke dagen, want wat je over hebt kan in de vriezer.

Wat heb je nodig:

  • 15 kleine paprika’s (rood en geel/oranje)
  • 5 grote trostomaten, in stukken
  • 1 grote wortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bol knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,5 liter water
  • Olijfolie
  • Grote soeppan

Zo maak je het:

Paprika’s en knoflook roosteren: Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en doe in een ovenschaal. Verdeel paprika over (meerdere) ovenschalen, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster ongeveer 45 minuten, tot de paprika’s zacht zijn en wat rimpelig.

Soepbasis maken: Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en wortel op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee, ongeveer 2 minuten, om de smaak wat voller te maken.

Tomaten toevoegen: Voeg de trostomaten en zongedroogde tomaten toe en bak een paar minuten mee.

Paprika’s en bouillon erbij: Pel de geroosterde knoflooktenen en doe ze in de pan. Voeg de geroosterde paprika’s toe, het bouillonblokje en 1,5 liter water. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureren en serveren: Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en voeg water toe als de soep te dik is. Proef en doe er eventueel zout of extra kruiden naar smaak bij. Serveer met een stuk knapperig brood of een tosti, succes gegarandeerd!

Tip: Vries de rest in voor drukke dagen.

Back to blog

Leave a comment