Trending: chopped salad
Wat is zo’n ‘chopped salad’ nou precies? Eigenlijk is het gewoon een mix van verschillende ingrediënten, allemaal klein gesneden en door elkaar gehusseld. Zo krijg je een salade die makkelijk eet en die je makkelijk kunt meenemen. Door alles zo fijn te hakken, proef je bij elke hap een perfecte combi van smaken en texturen. Het is echt een trend waar je blij van wordt! Probeer het eens? Het volgende recept is voor 4 personen.
Wat heb je nodig:
- 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 4 middelgrote tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd of 2 bosuitjes, in dunne ringen
- handje verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1/4 theelepel honing (optioneel)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Zo maak je het:
Groenten snijden:
Snijd de komkommer, tomaten en ui in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Doe alles samen in een grote mengkom.
Dressing maken:
Meng in een andere kom citroensap met olijfolie en Dijonmosterd en eventueel een beetje honing. Klop dit goed door tot een gladde dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Tip: tot deze stap kun je de salade alvast meal preppen.
De final touch:
Giet de dressing over de gesneden groenten en schep alles goed om zodat de smaken zich mooi verdelen. Proef en voeg extra zout of peper toe naar smaak.
Serveer met:
Heerlijk als bijgerecht bij gegrilde gerechten, een picknick of gewoon als lichte lunch.